Nieuw woonconcept op Zonnetij gestart

Heeft u een langdurige zorgvraag en wilt u zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen omgeving blijven wonen? Of heeft u een verblijfsindicatie maar wilt u liever (nog) niet naar een woonzorgcentrum? Dat kan met behulp van een Volledig pakket Thuis (VPT) op Zonnetij.

‘Door de toenemende vergrijzing zijn eigentijdse woonconcepten voor ouderen hard nodig. In Aarle-Rixtel ontwikkelen we een nieuwe vorm die het mogelijk maakt dat mensen langer thuis kunnen wonen. Ook voor mensen met een zware zorgvraag.’ Kim van Uden is procesbegeleider bij de Zorgboog en vertelt vol enthousiasme over Zonnetij, dat deze maand is gestart met het vernieuwde concept. Dit concept is ontwikkeld samen met woCom en de gemeente Laarbeek.

Zelfstandig wonen en langdurige zorg
Alle appartementen zijn bedoeld voor 55-plussers die zelfstandig willen en kunnen wonen. Is zorg aan huis nodig? Dan kan de Zorgboog de zorg leveren die past bij de persoonlijke situatie. Er zijn appartementen waarvoor de Zorgboog een kandidaat kan voordragen. In deze appartementen worden zelfstandig wonen en langdurige zorg gecombineerd met een Volledig Pakket Thuis van de Zorgboog. Ook echtparen met uiteenlopende zorgbehoeften hebben de mogelijkheid om samen te wonen op Zonnetij.

Op 6 mei is de eerste nieuwe bewoner die komt wonen met een Volledig Pakket Thuis op Zonnetij verwelkomd. Mevrouw Swinkels, 91 jaar, vertelt dat ze heel blij is dat ze naar Zonnetij kan. ‘Hier wonen veel mensen die ik ken en hier voel ik me minder alleen. Ik kan met anderen samen eten, een kopje koffie drinken en meedoen met leuke activiteiten. Zelf organiseer ik de bridgemiddag mee. Ik ben heel mijn leven zelfstandig geweest. Ook al zit ik in een rolstoel, ik vind het belangrijk dat ik kan leven zoals ik dat zelf wil. ‘

Elke dag een fijne dag
‘Het gaat vooral om de gemeenschap, het omzien naar elkaar en de activiteiten die voor en door bewoners en de buurt worden georganiseerd’, vertelt Kim. De buurtkamer is helemaal opgeknapt en gezellig gemaakt. Sinds 3 mei mogen de deuren weer open en is iedereen welkom.

‘Je kunt hier op een fijne manier je dag doorbrengen. Het gaat om gezellig buurten, elkaar ontmoeten, samen eten en plezier hebben. Ons motto is niet voor niets: elke dag een fijne dag. Iedereen is welkom en kan meedoen.’

Wil je meer weten? Of wil je actief worden als vrijwilliger op Zonnetij? Neem dat contact op.

We zien je graag op Zonnetij!

foto: mevrouw Swinkels die de sleutel krijgt van haar appartement.

Nieuw woonconcept op Zonnetij gestart

Meer informatie?

Wil je graag iets betekenen voor anderen? Zoek je voor een paar uur per week een leuke invulling? Of wil je eenmalig iets organiseren? Deel je talent met ons! We zijn op zoek naar maatjes om bij iemand gezellig te buurten, samen te wandelen, een boodschap te doen of meegaan naar een activiteit. Ben jij of ken jij zon’ne goeie? Neem dan contact op!