"Elke dag een fijne dag"

Ine Goossens

Bewoner ZONNETIJ

“Het is hier ontzettend fijn! Het is heerlijk wonen. Ik geniet elke dag van de dierenweide. Het eten is perfect en het is gezellig om samen met anderen te eten. Ik kan met iedereen goed opschieten. Er worden ook leuke dingen georganiseerd. Ik ben 85 jaar en heb wel ondersteuning, maar ik doe zoveel mogelijk dingen zelf, je moet toch in beweging blijven!”

Jos Maas

Bewoner en vrijwilliger

“Wonen op Zonnetij geeft me een gevoel van veiligheid. En ik ontmoet er andere mensen. Ik kom graag in de buurtkamer. Elke ochtend voor een kopje koffie, even de krant lezen en gezellig buurten met mensen. Als er wat te doen is, dan ben ik erbij.”

Ria Bekkers

Bewoner en vrijwilliger

“Wij wonen super goed op Zonnetij in ons prachtige appartement. Veilig wonen op een prachtige locatie, met uitzicht op veel groen. Ik heb me meteen aangesloten bij de bewonerscommissie. En als ik iets kan doen voor de mensen dan doe ik dat. Ik houd van buurten en gezelligheid en elke donderdag doe ik mee met de creatieve middag. Met de vernieuwde recreatieruimte en beweegtuin is er weer leven in de brouwerij op Zonnetij!”

"Als ik iets kan
doen voor mensen
dan doe ik dat"

Annemie Geene

catering medewerker buurtkamer ZONNETIJ

“Wat mijn motivatie is? Makkelijk. Catering heeft altijd mijn interesse gehad. Maar sinds ik dit doe voor de Zorgboog heb ik ontdekt hoeveel een lekkere maaltijd met de mensen doet, dan gaat er niks boven. Ik vind het heerlijk als ik na de maaltijd de voldane gezichten zie. De interactie tussen mijn gasten en mijzelf is heel speciaal. Ze kunnen altijd bij mij terecht met een suggestie over het eten of gewoon om te buurten. Er wordt veel gelachen en dat maakt elke dag weer een fijne dag!” 

Frans Hagelaar

Vrijwilliger zonnetij

“Ik woon vlakbij Zonnetij. Elke dinsdag help ik met serveren van het eten in de buurtkamer. En een praatje maken met de mensen. Al 14 jaar ben ik vrijwilliger. De reacties van mensen geven mij voldoening, en gewoon dat ze genieten van lekkere maaltijd. Ik doe graag iets voor een ander. Soms kijk ik rond en zie slappe banden van een rolstoel. Dan rijden we samen even naar de kelder en pomp ik de banden op. Ik help een ouder echtpaar in het dorp ook met de tuin. Het zijn de kleine dingen die het doen in het leven.”

Marcel Zijp

Mantelzorger 

Mijn ouders zijn samen gaan wonen op Zonnetij. Moeder had al zorg thuis door de gevolgen van een tia. Zonnetij is een plek waar ze samen oud kunnen worden en wat voor hen beide past. Moeder had steeds meer zorg nodig. Bij Zonnetij is de zorg nabij, die houden een oogje in het zeil. Dat is fijn want je bent er zelf niet elke dag. Inmiddels is moeder overleden en vader woont nog hier. Mijn vader had op geen betere plek kunnen zijn! Mooie ruime appartementen en een goede ligging midden in het dorp. Dat houdt je actief om zo lang mogelijk dingen zelf te doen. Hier wil ik ook wel oud worden!

Nellie Swinkels

Bewoner

“Hier wonen veel mensen die ik ken en hier voel ik me minder alleen. Ik kan met anderen samen eten, een kopje koffie drinken en meedoen met leuke activiteiten. Zelf organiseer ik de bridgemiddag mee. Ik ben heel mijn leven zelfstandig geweest. Ik ben 91 jaar en ook al zit ik in een rolstoel, ik vind het belangrijk dat ik kan leven zoals ik dat zelf wil.”